twee redenen waarom virtual classroom in te zettenEr zijn verschillende mogelijkheden om (persoonlijke) leerdoelen te bereiken. Een greep uit de mogelijkheden: face to face training, webinar, micro learning, e-learning en bijv. virtual classroom training. De eerst- en laatstgenoemde worden het meest met elkaar vergeleken. Moet je als L&D/HR-afdeling kiezen voor face to face of virtual classroom training? Of beide? Dat kan natuurlijk, het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Denk hierbij aan blended learning programma’s.

In dit artikel spreek ik specifiek over virtual classroom training en niet over webinars. Hoewel beide online events zijn, verschillen ze werkelijk qua ontwerp en uitvoering (zie mijn eerdere blog: “Is een virtual training dan geen webinar?”). Twee redenen om virtual classroom in te zetten.

Besparing van kosten.

Reis- en verblijfkosten zijn belangrijke kostenbesparing bij de inzet van virtual classroom training ten opzichte van face to face training. Geen heen en weer gereis, geen autokosten, geen hotelovernachtingen. Maar veel belangrijker voor de onderneming zijn de “afwezigheidsuren” van de werknemer. Die hoeft niet de hele dag uit het arbeidsproces gehaald te worden. Virtual classroom training zijn korte sessies van maximaal 1 – 1,5 uur. De deelnemer kan daarna zijn/haar werk oppakken en nog mooier, het geleerde daarna meteen toepassen in de praktijk.

Adaptief aan de markt.

Afhankelijk van waarvoor de virtual classroom training wordt ingezet, denk hierbij aan vaardigheden of kennis, kun je 12 tot 30 mensen een plekje geven in de virtuele ruimte. Aangezien de sessies korter zijn dan in een face to face training kun je in een kortere periode meer mensen trainen. Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld voor een product direct een update van kennis voor de markt moet komen. Of anders handelen van werknemers. Je kunt dan direct en in een korte periode ‘het hele land’ updaten. Oftewel het aanpassend vermogen van een virtual classroom training is groot.

Dit zijn slechts twee redenen om virtual classroom in te zetten. Wil je er meer weten? Neem gerust contact met me op. Bel of mail als je meer wilt weten of als je een één op één demo van een virtual classroom wilt beleven. Zonder kosten natuurlijk! Wil je een virtual classroom training opzetten en uitvoeren, maar weet je niet goed hoe of waar te beginnen? Of wil je een moderator inhuren?  

Stilios helpt en ontzorgt je daarbij!